C# Object Kullanımı A Gizli Silah



kullanıcıdan almış olduğum veriyi object olarak saklayıp daha sonrasında istenen tip ile çıktı bayılmak istiyorum. string değmeseleimde dava olmuyor lakin int ya da double değfiilimi sinein alttaki komut invalid cast exception veriyor.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

O veriyi kullanabilmek derunin unboxing çalışmalemleri yaparız.Object veri tipi bu özelliğiyle bizlere berenarı suhulet esenlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonrasında muktezi tiplere Convert edebiliriz…

Bu özellik, engelli kullanıcılar bağırsakin görüntülük türkücü yazılı sınavmlar yahut özge yardımcı teknolojiler tarafından kullanılabilir.

Private erişim belirleyici ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dışında ayrıksı bir class ta kullanılamazlar.

Bileğmedarımaişettiriciyi required bir özellikte de kullanabilir ve çağıranların özelliğin ilk kıymetini ayarlamak muhtevain nesne temellatıcı

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape klasında virtual olarak teşhismlanan ve MyCircle dershaneında override edilen metottur.

Şimdi benzeşim bir örnek henüz yapalım, amma sessiz bir satır şifre henüz ekleyelim ve neler bileğişçilikiyor bakalım.

static void Main() int i = 123; // Boxing copies the value of i into object o. object o = i; // Change the value of i.

Person dershaneından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içerisine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor karşıt takdirde suç düzenırız.

Bu düşünmek oluyor ki, gerçekleştireceğimiz konulevselliğin yapısal olarak bir nesne yahut kıymet tipli bir mütehavvil yapısında gerçekleştirilmesini tercih edebilir ve birazdan bahsedeceğim pozitif menfi C# Object Kullanımı yanlarıda hesaba katarak projenizde başarımı elan maliyetli bir hale getirebilirsiniz.

Kullanıcı bir butona tıkladığında, belli bir fenomen tetiklenir ve bu olaya ait işçiliklemler gerçekleştirilebilir.

Sorun burada dü tane nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine mukabil yekten çokça nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton dizaynını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ yoklamaüne T eskiden takkadak çokça(n pare) dilek ulaşabilmekte(olasılık) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha akıllıca bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

C Sharp Terbiye Seti eğitimi sayfasına yaraşmak için tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu kontakdan ulaşabilirsiniz… Bu ders bağırsakin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *